torsdag 11 september 2008

Vilse i pannkakan?


Lägesbeskrivning: Den kommer smygande. Du märker det när du måste tända lamporna, när du blir kall om ryggen när du sitter med vinet-före-middan på gården. Nåja. Inte för att jag inte visste att den skulle komma. Det är ju också mysigt med höst. Vilsamt och koncentrerat på en gång.
Dagen: Idag sov jag som en stock till 12. Det är ju avdelningen för mindre lämpliga vanor. Kattungarna börjar bli nyfikna på omvärlden. Hönsen hade lagt fyra ägg. Ska ge några till min granne. Iris, ja. Måste berätta om denna kvinna 80+ . Hon älskar höns. När hon var aktiv bondmora hade hon 300 värphönor. Vita ska de va. -Oooo, suckar hon när hon följer med mig ner och tittar till min lilla flock.

Jag har två vita Sussex-hönor, högsta hönset Britney (efter B Spears) och den yngre Biancha (efter B Jagger). Sedan finns där Ella (blommehöna), Bella (blandis) och Ulla (en röd höna som lägger gröna ägg). Och över allihopa styr tuppen Basil (efter Pang i Bygget) förtjänstfullt. Iris i alla fall. Vi gillar varandra, Iris och jag. Allra häftigast tycker Iris att det är att hon får svära i mitt sällskap - trots att jag är präst - Äh, säger jag till Iris, Gud vet nog vad vi menar ändå. Hon fnissar förtjust -Tänk, va. Annat va de på min tid. Då va man rädd för prästen. -Jamen mej behöver du inte va rädd för, eller hur? Så skrattar vi. När Iris fått ägg blir hon salig - Det blir di godaste pannkakorna i varrden, å så gula sen. Själv har jag bara gjort pannkakor en gång i mitt liv och det var tjugo år sedan. Måste nog be Iris lära mig.

1 kommentar:

Latteman sa...

Muy bien, divina mia! keep up the good work for god and us...
love u tender, pls stay cool and remeber; "Du ä änte fedast iallafall!"