lördag 22 november 2008

Optimistorkester


Vid närmare eftertanke är det bara en månad kvar! Vi firar ju inte bara Jesus födelsedag och Kalle Anka och att vi får slakta grisen.... Nej vi firar det återvändande ljuset! Hurra!

Och det får man liksom aktivt påminna sig om dagligen så här års. "Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det" Lite som med demokratin och nåden. Kontona måste aktiveras varje dag, annars hemfaller vi åt svårmod, anarki och nävrätt! Viskar cynikern i mig. Jamen, kolla vad som händer med de där piraterna som lyckats plocka oljebolagen på mer pengar än den sammanlagda nödhjälpen till Sudan! Inte för att hjälpa sina nödställda bröder och systrar eller deras svältande och traumatiserade barn. Det är inte fråga om politisk kidnappning à la IRA eller nån Baader Meinhof-idealism. Nä, det är ren affärsverksamhet, som i sin tur finansierar lyxliv och nya räder på redden. Och någon svartmuskig typ i mitt inre morrar "Bomba dom jävlarna!" Fast vad hjälper det. Det är ordning och reda som behövs. Lagar och ett system som upprätthåller dem. Jag återkommer till mitt favoritämne märker jag. Nog där.
Fast å andra sidan var det ju rätt festligt med Postmästaren som gav tillbaka sin överlön! Han fick visst ändå pisk av nån sur fackföreningstyp som antydde att det var ett jippo och att alla ska ha lön. Men Reinfelt och Svenskt Näringslivs Urban Bäckström applåderade.... Nu sved det väl inte så mycket i lädret på vår Mr Postman .... Han hade 5 miljoner i pension och 1,5 miljoner i styrelsearvode...... Fräckare då när en silverrygg som Jacob Palmstierna sitter i SvT:s Debatt och tycker att direktörerna har för mycket betalt! På 80-talet hade de motsvarande 35 genomsnittslöner i månaden. Nu 350. "Alldeles för mycket". Ja-a-a.... Huvudsaken är att budskapet går fram och det är väl tveksamt.

Byrisonten: Man tänder lamporna klockan 16. Då är Monty promenerad (Nä, han rymmer inte längre och då måste ju matte knalla ut med honom. Bra för förbränningen och grannsämjan) Kaminen går varm och livet levs i triangeln köket, sovrummet och tv-hörnan. Vattnet fryser nere hos hönsen, som burrar upp sig och gillar läget. Miró vill ha en tass med i skrivandet - han är mest kelsjuk.
Alla hälsar!

Inga kommentarer: