onsdag 5 november 2008

Ja, vi vill, vi törs, vi kan!

Ja, vi kan! "Yes, we can". Tack gode Gud att USA äntligen har sagt ifrån!

Satt och tittade på HELA Obamas segertal nu på morgonen. Skicklig retoriker, men framför allt förmår han att förmedla värdighet och värme! Empati och ödmjukhet. Den som lever får se hur det går. Precis som den 106-åriga damen i Atlanta, som röstat för första gången. En bild av USA:s förflutna och framtid som Obama lyckades få att förmedla hopp - mitt i den värsta krisen de haft sedan 30-talet. Denna lilla - jag tror, svarta - kvinna blev sinnebilden för ett USA som "United" har tagit sig ur värre kriser än denna. Det mest fantastiska är att han förmedlar hopp även till mig. Hopp om att medkänsla, intelligens och kompetens till slut besegrar cynism, narscissism, strategier och egennytta. Plötsligt känns mörket mindre mörkt.
Byrisonten: Fick potatis av Iris. En var hjärtformad och "särskilt till mig". Nu får den bli särskilt till er alla (och till alla USA:s förstagångs-väljare).
Annars inget nytt.Hönsen pausar. Monty rymmer och Knut väntar på att Catrin och hennes son Enok ska komma och hämta honom.
Alla hälsar!

Inga kommentarer: