tisdag 16 december 2008

Skakad men inte störd


- Trilla' du ur sängen i morse???!! De' va'en jordbäving!!! - De' va' på nyheterna. Väninnan Gabbi kunde berätta. Epicentrum i Tomelilla, 5 på Richterskalan.(senare reviderat till Blentarp och 4,8)

Då om inte förr vaknade bloggen till liv. Tyckte väl att det hade känts konstigt. Hela huset liksom darrade och alla djuren hoppade runt. Men djupt nere i kuddarna registrerade min hjärna mest att det lät konstigt. Ett utdraget muller och klirrande.

En annan är ju van vid att det skakar. Växte upp i närheten av kalkbrottet i Limhamn... Har ni varit där och sett det hålet? I alla fall kan jag berätta, att det inte är Sju Små Dvärgar som hackat sig igenom sedimenten. Det sprängdes. Ibland något alldeles förbålt. Minns särskilt en gång, då man kunde blitt' där, om man säger. Då small det nämligen så att den stora målningen ovanför radiogramofonen - en ganska rejäl kommod fjärran från dagens MP3 - i biblioteket (TV/vardagsrummet) åkte ner från sin krok och i sin tur välte ner ett bronshuvud med stensockel. Bara en kort stund innan hade jag suttit och tittat på TV precis där den föll. Det blev sprickor i väggen också. Man kom undan med blotta förskräckelsen.......

Nu ska jag träffa Gabbi i Sjöbo - inte för att det ligger närmare epicentrum, utan för att Gabbi fått för sig att det är trevligt att shoppa loss där. Och så är ICA-at där så himla bra!!!! Allt enligt Gabbi. Vi återkommer med rapport.

Simma lugnt så länge!

1 kommentar:

Göran Koch-Swahne sa...

Jag fick gå till Svenska Dagbladet för att få veta vilken tid detta hände.

I en notis stod det att Ritzaus byrong hade rapporterat att 06:20 mullrade och skakade det i Köpenhamn.